mandag 16. februar 2009

Ute måndag, inne/ute onsdag

Måndagstreninga blir utandørs på Austnes kl 1750. Ta med joggesko, grussko og refleksvest!

Onsdag:
I Ratvika 2130
På Nordøy grendahus kl 2130

(Som sagt for å tilvenne oss evt Champions League-tid:) )

Torsdagstreninga kjem vi tilbake til.
Ingen trening i helga.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Grussko veit ej ka e, men ditta andre he ej aldri haurt om.......

Anonym sa...

joggesko

subst. m joggesko ( ~skoen - ~sko - ~skoene) ['jɔgəskuː] løpesko, fritidssko

Refleksvest

En refleks er et hjelpemiddel for å reflektere lys. I forskjell til et speil, sender den lyset tilbake uansett hvilken innfallsvinkel den kommer i fra, -på fagspråket: retrorefleksjon. Dette gjør at refleksen synes mye bedre i mørket når en lyskaster, som et billys, treffer refleksen. Dette redningsutstyret har reddet mange liv gjennom tidene.

Retrorefleksjon oppnås ved hjelp av prismer ("gammeldagse" refleksbrikker), mikroprismer (myke plastreflekser) eller glasslinser (som oftest sølv refleks til bekledning).

1. mars 2007 ble den norske kjøretøyforskriften endret slik at det ble innført krav om at minst én godkjent refleksvest må være lett tilgjengelig i bilen fra førersetet til en hver tid.

Refleksprodukter og refleksvester som selges i Norge (og resten av EU-området) skal være produsert i henhold til de EU-direktiver som gjelder produkttypen. Produsentene bruker "CE-merket" som tegn på at produktene møter alle grunnleggende krav. Refleksprodukter og refleksvester uten CE-merket er ikke tillatt omsatt.

Måling av refleks krever avansert utstyr som kun besittes av et par firma i Norge. Ingen av disse er imidlertid godkjent for typegodkjenning av refleksprodukter. Slik godkjenning må derfor utføres i utlandet. Dette er en kommersiell virksomhet som er forholdsvis kostbar å gjennomføre.

Norge (og EU) har følgende standarder for refleksprodukter til personlig bruk: EN 471 - synbarhetsbekledning til yrkesbruk, EN 1150 - synbarhetsbekledning til fritidsbruk, EN 13356 - synbarhetsprodukter til fritidsbruk.

Standard Norge har for tiden (okt 2007) en representant i CEN og ISO som aktivt deltar i revidering og utvikling av standarder for personlige synbarhetsprodukter.

[rediger] Forskjellige typer refleks

* Refleksbrikke
* Refleksvest
* Refleksbånd
* Klesrefleks



(tru ej gjeng heim frå jobb no)

Anonym sa...

Bittert at ej ikkje såg dissa forklaringane før trening. Sikker på at bakkeløpa opp byggefeltveien ville gått som en draum viss ej hadde visst at det e mikroprisme ette standard EN 1150 so e på refleksvesten min....

Odd Einar sa...

Du Jan Egil.. Viss du sende mej en tekst en gong snart om at "rekk ikkje treninga i dag, he so mykje ej må gjer på jobb", so må ej innrømme at ej fer litt vanskeligheite med å tru dej!!!

Anonym sa...

Hehe. Ej kan fortelle det at ej jobba ganske jamnt heile dagen. Men som den sunne idrettsungdommen ej e, so bruka ej røykepausane mine til meir fornuftige ting, som f.eks finne definisjonen på refleks på Wikipedia. :)

Å ej rekna me du kjenne mej sopass at du veit at trening bli prioritert framfor jobb so sant det let sej gjere. :)